• 2016-05-01 13:27:00
  • Petzl

Zoli és a crashpadek

Megtisztelő vélemény a Petzl crashpadjeiről, az ország egyik legsikeresebb boulder mászójától!

Ha valaki, akkor Komjáti Zoli igazán sok crashpadet kipróbált már. Megírta nekünk a véleményét a Petzl crashpadjeiről, amit boldogan és büszkén teszünk közzé.

„A közel 8 évnyi sziklaboulder tapasztalatom alapján, mely során lehetőségem volt rengeteg márkájú, anyagú és méretű crashpadet kipróbálni, bátran merem állítani,hogy eddig a Petzl padjei összességében a legjobbak. Nézzük is pontosan, hogy miért. 

1. A Petzl egyedüllálló fejlesztése,hogy mind a két verziójára (Cirro és Alto) rávarrt egy plusz cordura huzatot, melyet amikor már megérkeztünk a helyszínre, visszahajthatunk és rácipzározhatjuk a hátpántra.
Ennek a rettenetesen nagy előnye, hogy ha valamiért arrébb kell húznunk a padet, egyszerűen csak áthúzzuk egy másik boulderhez vagy a mászó alá, nem fog beakadni gyökérbe, kőbe, illetve amikor újra felvesszük a hátunkra,hogy továbbálljunk nem lesz tiszta sár, víz a hátpánt,ezáltal a ruhánk sem.


2. Másik nagy előnye a viselésében rejlik: az összes eddigi padhez képest ez a vállpánt van a legkorrektebben rögzítve a szivacshoz, aminek következtében nem áll el a hátunktól. Ez különösen fontos, ha belepakolunk (erről később) és nem húzza kifelé a hátunkat.


3. A vállpántjai megfelelően szélesek, kényelmesek, és egy flexibilis derék- illetve mellpánttal vannak ellátva, amitől olyan érzésünk less, amikor felvesszük a hátunkra, mintha egy kényelmes hátizsákot vinnénk.


4. Mindkét pad egybefüggő szivacsból készül, aminek nagy előnye, hogy nincs rés a két szivacs között, és ezáltal kisebb a bokasérülés veszélye.


5. Az egybefüggő szivacs nagy előnye még, hogy az összehajtást követően lehet bele pakolni a mászáshoz szükséges felszerelést, így nem kell külön a mellkasunkra vagy a padre akasztani a hátizsákot. Így még kényelmesebb vele a túra. A szivacsozása a hajlítás ellenére is könnyen kiegyenesíthető, és nagyon jó az ütéselnyelőképessége.”
 

Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu