Himalája blog - Erőss Zsolt hegymászása az Annapurnára

Földes András az expedícióval tart, hogy élményeket gyűjtsön a Zsolt kalandjairól szóló könyvéhez.

Földes András az Index újságírója 12 éve, és ennél valamivel több ideje mászik hegyeket. Főleg a nagyfalas sziklamászás áll közel hozzá, de megfordult már himalájai expedíción, például 1999-ben Erőss Zsolttal és Mécs Lászlóval a Nanga Parbatnál, és 2001-ben a Mount Everestnél. Mostani útja célja azonban nem a hegymászás, hanem hogy az expedícióval tartva élményeket gyűjtsön a Zsolt kalandjairól szóló könyvéhez, amely ősszel jelenik majd meg. Addig is a Himalája blogon tudósít, egyenesen Nepálból, az expedíció eseményeiről, saját élményeiről, a könyv születésének útjáról.


Fotó: Szalay-Berzeviczy Attila

Az expedíció tagjai:

Erőss Zsolt, a csoport legsikeresebb tagja. Életéről és kalandjairól egy fejezettel feljebb olvashat.

Mécs László: A magyar Himalája expedíciók állandó tagja, aki három darab nyolcezrest mászott meg eddig. Feljutott a Broad Peak (8047m), Gasherbrum II (8035m) és Hidden Peak (8068m) csúcsára.

Horváth Tibor: Az Annapurna az első himalájai mászása lesz. Ausztriában hegyi vezetéssel foglalkozik, hat éve mászik. Ez a harmadik himalájai expedíciója.

Kollár Lajos: A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat alapítója, az expedíciók szervezője. 1972 óta mászik. Az expedíció alaptábori embere.

Földes András: A Himlája blog írója.


Fotó: Szalay-Berzeviczy Attila

Kövesd Erőss Zsolt hegymászását a Föld tizedik legmagasabb hegyére, a nepáli Annapurnára (8091 m), és légy részese az új Erőss Zsoltról készülő könyv születésének! ► Himalaja.blog.hu

Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu