A fénycsóva

Hogyan válasszunk fejlámpát?

Az igényeinknek legmegfelelőbb fejlámpa kiválasztásához két tényezőt kell figyelembe venni:
• a fénycsóva alakját: széles vagy fókuszált. A Petzl modelljei vagy egy adott formájú, vagy változtatható alakú fénycsóvát bocsátanak ki.
• a világítás hatékonyságát: a legtöbb Petzl fejlámpa több fényerőfokozatban működtethető, választhatunk a maximális, optimális, gazdaságos és Boost üzemmódok közül.
A fénycsóva alakja
A Petzl fejlámpák által kibocsátott fénycsóva homogén. Minden fénycsóvának van egy további, szélesebb része, mely kívül esik a fő fénycsóván. A fejlámpáknak ez a periférikus világítása még sokoldalúbb és kényelmesebb használatot biztosít.
A fénycsóva alakja a fényforrás típusától és a lámpa optikájától függ. Kétféle fénycsóvatípust különböztetünk meg: széles és fókuszált fénycsóvát.


Nem homogén fénycsóva              Homogén fénycsóva

Széles fénycsóva
A széles fénycsóva közeli megvilágítást ad és egy helyben végzett vagy kevés gyors helyváltoztatással járó tevékenységekhez alkalmas.

Széles fénycsóva

Fókuszált fénycsóva
A fókuszált fénycsóva koncentrálja a fényt, ezáltal megnő a világítótávolság, és a fénycsóva jobban irányítható.

Fókuszált fénycsóva


A világítás hatékonysága
A szükséges fényerő mindig az adott szituáció függvénye. Ezért a Petzl fejlámpák ezen a téren többféle megoldást kínálnak: használhatók maximális, optimális, gazdaságos és Boost üzemmódban.

Fényfokozatok
Legtöbb fejlámpánk LED-es fényforrása három különböző fényfokozatban működtethető: maximális, optimális és gazdaságos üzemmódban. Így a felhasználó minden helyzetben elvárásainak megfelelően tudja beállítani a fényerőt, előnyben részesítheti a nagyobb fényáramot vagy éppen a hosszabb üzemidőt. Ehhez a három üzemmódhoz tartozik még egy villogó üzemmód is, mellyel önmagunkra hívhatjuk fel a figyelmet (mentés, helymeghatározás stb.).

 


Boost üzemmód
Egyes LED-es fejlámpák használhatók Boost üzemmódban is. Ilyenkor a fényerő 20 másodpercen át a maximálisnál kb. 50%-kal nagyobb.

 

Szólj hozzá

SbtFS
2022-01-30 11:17:48
buy generic seroquel

UlwGN
2021-12-04 07:27:28
buy doxycycline without a prescription

Honti Péter
2011-01-07 09:37:15
Jó kis hír :)
Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu